Kaffe#hverdagsnytelse

"Hekta"

Jeg liker kaffe, eller jeg ELSKER kaffe- og er fullstendig HEKTA 😋

Hva er det med denne mørke, magiske "drikken", som får meg til å gå rett i "kjellern" om jeg har glemt å kjøpe? Eller som får meg til å glede meg til å stå opp om morgenen, og kunne nyte den første koppen....

Noen som kjenner seg igjen? Når du sitter i godstolen om morgenen med en rykende varm og velduftende kopp av ren nytelse mellom hendene........og livet ikke kjennes så verst ut likevel.

Men er det ikke usunt å bli "hekta"? Vet ikke helt jeg.......kaffe frigjør jo dopaminet i hjernen (kroppens eget rusmiddel), kan motvirke Alzheimers, motvirke utvikling av diabetes og skrumplever, samt pøser på med viktige antioksidanter. 

Hm, er nok ting som er verre enn kaffe.... 

Dessuten kan kaffe øke turgleden. Jeg har lagt merke til at på de fleste gamle bildene fra barndommens skogturer, hørte "kaffelars" med. Den gode, gamle svartkjelen over bålet. Kan du tenke deg noe mer koselig.

I tillegg til skog og mark- liker jeg byvandring. Da synes jeg det er ekstra hyggelig å stikke innom en kaffebar, kjøpe en deilig nytraktet kaffe- og gå videre....

Skal du ut på tur i helgen? Da ønsker jeg deg riktig GOD tur- og  GOD kaffe !😉

Klem Betty ❤


#høstfarger#glede

Glede&smerte

For noen dager siden var det en fantastisk høstdag. Fargesprakende, nydelig sol og klar luft. Jeg følte meg i "toppform"- og kunne ikke komme meg fort nok ut. 

Ut i skogen bar det, og jeg gikk lenger og langt. Høstfarger i all sin prakt lokket meg avsted- og gleden over livet boblet i magen.

Joda jeg merket etterhvert at kneet ikke hadde det så bra, men lykken over at formen tross alt var bedre enn på lenge- fikk meg til å glemme "vondtene".

#høstdans

#iløvet

Ingen grunn til å gi seg med skogsturen. Vel hjemme igjen satte jeg derfor i gang med høstens hagearbeid. Det ble både tøy og bøy, og mange uvante bevegelser for en stiv artrosekropp- men jobben ble gjort.

Strålende fornøyd både med dagen og meg selv- var det på tide og komme seg inn, få seg litt mat og en velfortjent hvil.

#tidforhvile#godbok

#cowboystrekk#avslapping

Utover kvelden kunne jeg virkelig merke at kroppen hadde hatt en aktiv dag, kanskje litt i overkant....Men etter et varmt bad følte jeg meg slett ikke så verst.

#varmtbad#liteglassrødvin

Natta gikk relativt greit, sov stort sett bra- selv om jeg langt inne i drømmeland stadig måtte endre sovestilling slik jeg pleier. Klokka ringte tidlig som vanlig- og jeg kjente straks at gårsdagen hadde vært i drøyeste laget for både knær,rygg og ankler😰

Å nei, dette var jo ikke planen tenkte jeg en smule motløs der jeg stabbet meg ut på badet. I mitt indre så jeg for meg en overfylt buss med bare ståplasser- og ble ikke mindre oppløftet av det. 

 

Så satt jeg der da med en hoven ankel på en stol, og med morgenens første kaffekopp i hånda.

Og mens jeg satt slik tenkte jeg på den flotte dagen jeg hadde opplevd dagen før. Ville jeg vært den foruten? Ikke på vilkår!

Å danse i gyllent høstløv i en fargesprakende eventyrskog ville jeg aldri gått glipp av. Så får det heller briste eller bære ☺️🍁

 

 

 

Klem Betty 💟🌼👍

 

 

#gledeogsmerte


#Sette seg mål

Om å nå målet

Du har sikkert  mer enn en gang- opplevd den gode, tilfredsstillende følelsen av å nå et mål du har satt deg. YES, jeg klarte det!

Sånn følte jeg det i går.

 

 

 

Jeg har  startet prosjekt BAKKETRENING.  

I går var målet mitt å gå til toppen av bakken på litt  kortere tid enn dagen før.  Det gikk smått, og jeg måtte stoppe å hvile flere steder underveis. Stadig vekk ble jeg nådd igjen av andre som spurtet forbi. Jeg ble først litt satt ut, var formen min virkelig Såå dårlig?  Men så tenkte jeg at mitt mål var ikke de ANDRES mål. Det var mitt eget, og bare mitt. 

 

Mange ganger i livet har jeg opplevd å måtte revurdere målene mine, eller justere dem underveis. Kanskje burde jeg satt meg et delmål først? Kanskje burde jeg snu i tide? Eller  til og med sette på nødbremsen? Målene våre er ikke noe mindre verd av den grunn.

 

Som i går, noen steder i bakken ble det fullt stopp, jeg måtte sette på bremsen, men like fullt greide jeg å nå toppen.  Ja kanskje nettopp derfor fikk jeg oppleve å kunne rope ut for meg selv- YES, jeg greide det!!

 

Klem Betty💞

 

 

 


Et streif av omsorg

 

Omsorg  💞

kan være så mye, og det skal ikke mye til før dagen oppleves lettere eller bedre. 

For ikke lenge siden sto jeg bak en ung gutt i kassa på butikken. Han skulle ha pizza og is. Når han telte opp pengene manglet han litt, og ville legge isen tilbake.

Det var en varm og deilig vårdag, og jeg fikk selv lyst på is. " Da kan jeg kjøpe den" sa jeg. Som sagt så gjort.

Vi gikk begge ut av butikken samtidig- og jeg skulle akkurat ta av papiret på isen da jeg ombestemte meg. "Denne er til deg" sa jeg og rakte ham isen. Gutten så forbauset på meg, og stotret frem "Tusen takk, du må ikke assa". Et stort smil.

"Jo, det var du som ville ha is" svarte jeg litt flau over meg selv. Tenk at min første tanke var at jeg selv kunne nyte godt av noe gutten ikke hadde råd til å kjøpe.....

Et streif av omsorg.....i form av en is....

Jeg  gikk tankefull hjem, fortsatt en smule skamfull......Unge gutter bør slippe å velge mellom pizza og is en varm vårdag i april.

 

Klem Betty💞


Smaken av HELG!

Helg! 💞

To lange, deilige dager hvor jeg kan gjøre hva jeg vil...

Gå på tur, busse- hopp on/ off,  streife rundt i nydelig vårvær, bare være til .....fornemme , lukte, se- og smake....

Den første kaffekoppen lørdag morgen, magisk.....

Napolionskake på Hansens bakeri, himmelsk.....

Nystekte rundstykker en doven søndag formiddag, fortreffelig....

Besøk av barnebarn💞.....

smaken av lykke,  smaken av  glede, smaken av livet,

Smaken av Helg!!🌸

 

Klem Betty 🍀

 

 

 

#helgefred

Freidige Fruer

© copyright    

Innholdet på sidene er kopibeskyttet,
og kan kun deles med referanser tilbake til bloggen,
-om ikke noe annet er avtalt på forhånd.