Julebord og venninnegaver

Vi er midt i den travle førjulstiden- og med den også det tradisjonsrike  «Julebordet».

Her møtes familie, venner eller kollegaer til god mat og hyggelig samvær. Man ser gjerne tilbake på året som snart er omme, og trekker kanskje de store linjene for året som kommer. 

freidigefruer#julebordforto

Intet unntak for Betty og Wilma. Selvfølgelig måtte også vi arrangere et julebord- for to. For hvem sier at julebordet må være for mange?

Vi er kanskje litt rare, men valgte å »feire» på en koselig indisk restaurant med nydelig mat og godt drikke- og selvfølgelig med mye latter og mimring.

Under middagen kom vi innpå forskjellige samtaleemner, blant annet venninnegaver.

For oss startet kvelden med å gi hverandre en liten gave. Heldigvis kjenner vi hverandre så godt at vi begge vet at kostbare gaver ikke er et tema. Her er det den gode omtanken som teller.

Gavene kom på bordet, og vi ble litt overrasket over hvor like pakkene så ut der de lå i vakkert julepapir, nøyaktig like store.
- Og gavene ble virkelig gjenstand for mye latter denne kvelden- vi hadde begge bestilt et kaffekrus med «freidige fruer» bilde på!
Snakk om å tenke likt, -og det rare er at ingen av oss har noen gang kjøpt kopp med bilder på før!

Freidigefruer#venninnegaver

Det var jo veldig rart- og morsomt. Wilma vet at Betty liker skjerf og hjemmestrikka grytekluter. Og Betty vet hvor glad Wilma er i engler og frosker- men så endte det altså med to kaffekrus!! 

I tillegg fikk Betty en innpakket gave til å ha under juletreet- og ble svært så betuttet over ikke å ha noe ekstra med til Wilma. Men på ekte venninnevis ble «fruene» enige om at »sånn» er det ikke lov å tenke. For det er viktig å kunne gi uten og forvente å få noe tilbake. Og minst like viktig  er det å kunne ta i mot helt uten forbehold.

Da ønsker vi dere alle en fortsatt koselig  førjulstid med mye varme og omtanke for hverandre- og ikke minst- for dere selv ❤️

Klem fra Wilma & Betty


Hjelp- vi blir intervjuet 😉

For en tid tilbake stilte vi opp til et hyggelig intervju for en artikkel i Norsk Ukeblad, av frilansjournalist Merete Sillesen og fotograf Marianne Otterdahl Jensen.

Reportasjen skulle omhandle vennskap- og hvordan man greier å bevare vennskapet gjennom hele livet. 

Merete ønsker stadig å komme i kontakt med mennesker som hun intervjuer i forhold til ulike tema. Og nå var turen kommet til oss.

Damene viste seg å være både superhyggelige og dyktige, så vi hadde slett ikke behøvd å være det minste nervøse. Vi opplevde å bli godt ivaretatt under hele seansen, så en stor takk til dere- Merete og Marianne.

Merete & Marianne

Det handler om vennskap

Tilbake til intervjuet- Vi har vært venninner gjennom hele livet, og denne dagen ble nok et bevis på at vennskapet tåler både småkrangling og uenigheter. Det å våge å være uenig er jo et tegn på trygghet i et vennskap, og at man ikke er  redd for å miste vennskapet pga en liten uoverensstemmelse. 

Intervjudagen startet med en typisk Wilma og Betty "diskusjon". 😂 Denne gangen om et EGG!!

Et egg som Betty ville koke til Wilma som var på besøk, men som Wilma slett ikke ville spise før senere. Betty mente at hun kunne vente med å koke egget - til Wilma ønsket å spise det, - mens Wilma mente at egget godt kunne ligge i kjøleskapet ferdigkokt så lenge.

Det ville slett ikke Betty høre på, for egget måtte være nykokt- dermed basta!! I skrivende stund er vi litt uenig om det virkelig var slik det hang sammen, eller hvem som husker hva, hi, hi...

Et egg til besvær !

Ellers var vi merkelig nok ganske så enige denne morgenen. Bortsett fra at Betty mente at Wilma burde sminke seg litt mer- og litt oftere, fordi det kledde henne. -Konstruktiv kritikk og komplimenter er viktige elementer i vårt vennskap!

Etterhvert dukket altså både journalist og fotograf opp, to kreative og kjempekoselige damer- som vi straks fant tonen med. Her var det frem med blekk og papir, kamera og lyssetting. Nå er det bare å by på seg sjøl tenkte vi- og stilte villig opp både liggende og sittende. -Og selvfølgelig fikk damene høre om uenigheten rundt egget, noe som ble gjenstand for både smil og latter.

Det handler om vennskap- ikke på grunn av, men til tross for. Vi har både styrker og svakheter, men som et ordtak sier- "ekte vennskap gir dobbel glede og halv sorg"! Gjennom alle livets fasetter har vi nok begge erfart at det er mye sant i dette.

❤ Wilma & Betty

#Wilma & Betty#Vennskap/#LivetUsensurert#Reiseblogg


 • Betty

  Jeg elsker livet, og ser hver dag som en gave.  

  Jeg har lekt- og jeg har grått.

  Livet har sjenket meg  barn og barnebarn, flokken jeg elsker.

  Jeg har utkjempet kamper, seiret, falt- og reist meg.

  Jeg har aldri mistet troen på det gode, på håpet, eller på kjærligheten.

  Carpe diem!

 • Wilma

  Jeg har passert 60 år og levd livet mitt med tro på kjærligheten og tro på mennesker.

  Har blitt elsket, -og har blitt bedratt.
  Jeg har elsket,-og har selv forlatt.

  Har kjempet og vunnet, strevet og slitt, men mest av alt har jeg BARE LEVD LIVET MITT.

  - Har født og er mor, -og bestemor.
  -Elsker livet og er livsnyter.
  - Er sensibel, -jeg lytter, tenker, føler og ser.


Ekte vennskap bør man ta vare på.

# vennskap

Hvordan gjør man det best? ❤

Wilma: Vi har vært venninner i en mannsalder nesten, eller la oss si en kvinnealder - og selv om det noen ganger har vært opphold mellom møtene våre, så har jeg alltid visst at vennskapet vårt har vært like sterkt.

Betty: Uansett  geografisk avstand eller livssituasjon. Vi snakker med hverandre helt usensurert, rett fra levra

Wilma: Jeg har alltid visst at du er der for meg  - og når vi møtes igjen, så er det som det var i går vi så hverandre sist.

Betty:  Vi kan stole på hverandre i ett og alt. Heier på hverandre gjennom livets mange faser og  støtter hverandre i valgene vi tar.

Wilma: -Og vi kan  gi hverandre  akkurat rett dose konstruktiv kritikk.  💓

Betty: Ja, det er viktig. - og at man skjønner at det er ment godt.

Vi elsker å reise!

Besøk vår reiseblogg da :)   Der finner du bilder,- erfaringer og tips fra noen av våre turer


Freidige Fruer

© copyright
Innholdet på sidene er kopibeskyttet,
og kan kun deles med referanser tilbake til bloggen,
-om ikke noe annet er avtalt på forhånd.

Kontaktskjema under;

Navn*
E-postadresse*
Emne
Melding*