Kortreist

Det er ikke nødvendig å reise så langt for gode turopplevelser. "Kortreiste" turer, eller spaserturer i nærområdet der man bor kan gi mange gode opplevelser. 

For et par uker siden fikk jeg besøk av Wilma- og vi bestemte oss for å gå en tur på "gamle" trakter, et område vi begge har kjent siden barnsben av.

Det som er så hyggelig med slike turer- er at man kommer på episoder som har skjedd langt tilbake i tid- der man går forbi steder man gjenkjenner, men som likevel er helt forandret.....

Den gamle kolonialen er et stort kjøpesenter. Kafeen vi vanket på har blitt et gatekjøkken, og den fine parken er nå et parkeringshus. 

Slik gikk vi og mimret i høstværet, Wilma og jeg- og før vi visste ordet av det befant vi oss plutselig på kirkegården hvor vi begge har noen kjente og kjære. Det høres kanskje rart ut, men vi syntes det var både koselig og vemodig å gå der mellom gravsteinene på en høstpyntet kirkegård. 

#kortreist#turglede

#kortreist#turglede

#spasertur#mimre

#spasertur#mimre

#gamletrakter#mimre

#gamletrakter#mimre

Under den fine spaserturen fikk vi rikelig anledning til å minnes, reflektere og snakke sammen om store livsspørsmål som tro og tvil- livet og døden. Viktige samtaler som det ikke alltid er så lett å snakke om, men som på denne turen falt seg helt naturlig.

Det ble mye latter og smil også.

"Husker du det"?

Eller...

" nei, det gjorde jeg ikke, nå overdriver du"! 

Vi er nok ikke alltid enige i hvem som gjorde hva-  viser det seg....

Uansett- en fin tur ble det, så kortreist kan virkelig anbefales👍🌼

Klem Betty💞

#Ut på tur

#Ut på tur

Kieltur#jentetur

For noen uker siden var Wilma og jeg på Kielcrusie sammen med seks andre damer. Selvfølgelig utrolig artig tur, og vi fikk virkelig tøyd smilemuskelaturen.

Wilma og jeg delte lugar, noe som også var veldig koselig ettersom vi begge liker å ligge på senga og slappe av mellom slagene.

#kieltur

#kieltur

Men selv om vi er aldri så gode venner, hender det at vi kan være småsure på hverandre. I alle fall ble jeg litt gretten på Wilma som alltid bruker mobilen som vekkerklokke. Det er jo i for seg helt greit, men da bør hun våkne av den også, tenker nå jeg. Men nei, hun sover like godt og mobilen ringer bare høyere og høyere. Det ender jo med at jeg MÅ vekke henne, bare for at hun skal skru av den terroriserende lyden !! Erre mulig sier nå jeg??

Det som er så fint med å være bestevenner er jo nettopp det at man kan bli litt småsure på hverandre uten at vennskapet ryker. Man er jo ikke venner på grunn av, men på tross av ulikheter og bagatellmessige uenigheter. Vi hadde uansett en kjempekoselig og morsom tur med tull og tøys, sang og dans- og selvfølgelig mye venninneskravling på sengekanten.

 Klem Betty ;)

Raknehaugen

På tur til Raknehaugen

Wilma:

I dag fikk vi en fin gåtur, selv om det begynte å regne så gjorde jo ikke det noe. Litt vann tåler vi jo, selv om vi måtte tømme skoa etterpå :)

Betty:

Og så tok vi masse fine bilder, lyttet til fuglekvitter og klemte på trær, hi, hi.

Wilma: 

Og etterpå bar det hjem for å spise spagetti. 

Betty: 

Som vi stappet i oss med god apetitt og samvittighet!

#På toppen av Raknehaugen   :)

#På toppen av Raknehaugen :)

Fakta fra turen:

Raknehaugen er en gravhaug i Ullensaker i Akershus. Den er 90 m i diameter og over 15m høy, og er en av Nord-Europas største.  Den tilhører en unik gruppe av store gravmonumenter fra romertiden og folkevandringstiden.

Gravhaugen er Norges største enkeltstående monument fra forhistorien. Haugen ble reist ved en ferdeselvei for å være mest synlig og tilgjengelig. Haugen skal ha vært bygget over en viss kong Rakne. Sagnet forteller at han skal ligge begravet der mellom to hvite hester. Området rundt Raknehaugen har vært et viktig ferdselsknutepunkt- hvor rideveien fra Nannestad møtte oldtidsveien mellom Mjøsa og Oslofjorden.

#den fineste hulveien vi kjenner på Romerike, og i dag går pilegrimsleden her.

#den fineste hulveien vi kjenner på Romerike, og i dag går pilegrimsleden her.

En veldig koselig og frodig turvei i grønne og vakre omgivelser. Man kan  kan gå inn på veien som er merket med pilgrimsledens logo både fra Hovin kirke og fra Jessheim sentrum. Veien går gjennom en gård og munner ut ved idylliske Grytehullsjøen, Ljøgodttjærnet. Herfra leder en sti opp på selve gravhaugen. 

#treklemming #moder jord gir tilbake

#treklemming #moder jord gir tilbake

Uten mat og drikke duger helten ikke!

- Og etter en koselig søndagstur er det så fint å sitte og småprate og kose seg over et godt måltid sammen  😋

Innholdet på sidene er kopibeskyttet,


Freidige Fruer

© copyright    

og kan kun deles med referanser tilbake til bloggen,

om ikke noe annet er avtalt på forhånd.

Del denne siden