Hjelp Apokoronas

I Norge har vi NAV. Alle har en trygghet i bunn for at uansett hvor ille det er, -kan vi få hjelp til det mest nødvendige.

Et slikt støtteapparat har de ikke i Hellas, men de har «sosial services» - som "Hjelp Apokoronas" samarbeider med.
- Og igjennom alle glade givere, -og gode medmennesker,
kan de hjelpe de som trenger det mest.

Vi har vært der og snakket med de som driver hjelpearbeidet,- og som deler ut mat, klær, møbler, bleier til voksne og barn.Helseutstyr til de som trenger det osv... Derfor kan vi trygt  anbefale deg å gi, vi vet at hjelpen kommer frem og vi vet at det trengs.  

#Hjelp#Apokoronas

Ønsker du å støtte?

Økonomisk støtte kan gis på:
Norsk bankkonto: 3632.55.06711 -Hjelp Apokoronas
Vips: 92264796 -Bodil Nora-Masine Hamre

Nå harHjelp Apokoronas også et sammarbeid med kirken, stiftelsen Agia Sophia og kommunen.
De har 3 frivillige fra kirken som har et lager åpent 3 dager i uken slik at folk kan komme å levere der. -Da slipper de  å hente alt.
- Store ting hentes fremdeles. 😊

❤ Del gjerne ❤

"Hjelp Apokoronas"
-Et hjelpetiltak i våre hjerter ...

Da vi hadde funnet Kalives første gangen, - og ennå før vi hadde kommet dit, ble vi fasinert av dette stedet.

 Vi googlet og leste om plassen, - og det var slik vi fant dette fantastiske hjelpearbeidet som blir gjort der nede.

 Mennesker som uselvisk -og kun ved sine gode hjerter hjelper de som ellers ikke ville hatt sitt daglige behov dekket.

 

#Hjelp#Apokoronas

Apokoronas er en stor kommune mange nordmenn reiser til hvert år.

-Her er det landsbyer som Plaka, Almyrida, Kalives, Georgoupolis, Kefalas, Vamos og mange flere.....

 

I Norge har vi NAV. Alle har en trygghet for at uansett hvor ille det går med arbeidsledighet, barn, sykdom og bolig, så har vi en trygghet i bunn. I Norge er man trygg uansett hvor ille det går. Slik er det dessverre ikke i Hellas. 
-Her er det ingen sosialstønad, -og omtrent 50% av Grekere er uten mulighet for helsetjenester.

Om en blir kastet ut av huset sitt, så er det ikke noen offentlig instans som hjelper.

 

-Familiene støtter hverandre, men det begynner å bli veldig vanskelig når gjerne en hel storfamilie må klare seg på besteforeldres trygd, som kanskje, -om en er heldig er på €500 pr. måned.

Kretere er i tillegg så uendelig stolte. De ønsker å klare seg selv, med familien, med landsbyen, men i mange tilfeller så går det rett og slett ikke.

 

Frivillige og offentlige instanser gjør i dette området en fantastisk jobb for å forsøke å hjelpe de mange som er i akutt behov for det. «Sosial supermarket» er mange avhengige av. Rundt 400 familier i Apokoronas er fullstendig avhengige av å få levert mat herfra hver måned for i det hele tatt å ha mat på bordet.

 

Er man i et supermarked eller minimarked her vil en fort se bokser merket med logoen der alle kan donere. Denne maten blir fordelt jevnlig til disse familiene. Bak dette tiltaket står «sosial services», som er en offentlig institusjon med tilhold i rådhuset i Vrisses, samt i Armeni like ved Kalives. 
-Her er det også sykepleier, sosialarbeider og andre som forsøker etter beste evne å få ting til å gå rundt med minimalt med offentlig støtte.

Vi vil varmt anbefale de som kan å hjelpe ... -Ingen kan gjøre alt, -men alle kan gjøre noe.

❤ Del gjerne,-så flere blir oppmerksomme på dette behovet.

Hjelp Apokoronas: De trenger hjelp hver dag, -støtt som du kan. -ved å dele, - støtt økonomisk, -send en pakke -eller ta med deg ting ned hit.

Økonomisk støtte kan gis på:
Norsk bankkonto: 3632.55.06711 -Hjelp Apokoronas
Vips: 92264796 -Bodil Nora-Masine Hamre

Kontakt: bodil@kreta-dream.com

Pakker:
Bodil Hamre
Box 71 Kalives
Apokoronas, 73003 Chania
Creta, Greece

Kirken har et lager åpent 3 dager i uken slik at folk kan komme å levere. Kontakt Bodil på: bodil@kreta-dream.com 
-for nærmere opplysninger om adresse (-og dager.)

 

 

Ca 400 familier i Apokoronas trenger hjelp hver eneste dag. Det er tårer både i fortvilelse og glede. Det er så stort behov for den hjelpen de får.


"Hjelp Apokoronas" er med på å hjelpe ca 400 familier hver måned med mat, klær, sko, bleier, møbler og mye annet. Det er ikke alltid så lett å skjønne at svært mange i Hellas lever i dyp fattigdom. Faktisk er det slik at rundt 40% av grekere lever under fattigdomsgrensen, og ikke har penger til det mest nødvendige. I Hellas er det overhodet ikke noe sosialt sikkerhetsnett utover det familiene har mulighet til å hjelpe hverandre med.

 

«Social Services» er bygd opp etter siste lokalvalg, som en svært viktig del av det arbeidet som gjøres for de svakest stilte i lokalsamfunnet i Apokoronas. Det er svært viktig for "Hjelp Apokoronas" at den hjelpen som blir gitt kommer frem uavkortet, og direkte til de som trenger det. Den tryggheten har de fått ved å samarbeide med "Social Services". Med de som arbeider med dette til daglig og hele tiden ser hva det er behov for.

 

Den kontakten de har med Niki og Argyro, som blant annet er politisk og administrativt ansvarlige for «Social Services» er det som virkelig sørger for at absolutt alt som blir donert kommer til nytte for de 400 familiene som er registrert som brukere. De to gir "Hjelp Apokoronas" kontinuerlig informasjon om hva som skjer, og hva det til enhver tid er behov for. Dette gjør at de kan konsentrere seg maksimalt om akkurat det som trengs hele tiden.

 

På Kreta er de lokale prestene en svært viktig del av arbeidet som gjøres. De kjenner sin landsby, og vet hvem som har behov for hjelp. Dette bringer de videre til "Social services", -og på grunnlag av det tar de familiene inn i sitt hjelpeprogram. Utlevering av mat og annet, og kommunikasjonen, går i all hovedsak via de lokale prestene. De er svært viktige koordinatorer for at alt fungerer så fint som det nå gjør.

#Hjelpen er nødvendig # hjelpen kommer frem

#får dekket essensielle behov.

I 2015 startet "Hjelp Apokoronas" sitt arbeide, -og samarbeide med "Social services"
-og siden da har de samlet inn klær, sko, bleier, medisinsk utstyr og annet. ( I tillegg til ny hjertestarter til ambulansen i Vamos, da en dansk statsborger døde her fordi ambulansen hadde en defekt hjertestarter. -Det var ikke midler til å få den reparert.

 

 

 

#hjelpen kommer frem

Det samles også inn penger slik at det er mulighet til å hjelpe når akutte behov oppstår.

Blandt annet til vintersko til barn, slik at alle barna kan gå vinteren i møte med varme sko. 

#varme små føtter

#mat i magen

For de aller verst stilte familiene i Apokoronas er det ikke nok med en månedlig matlevering.

Derfor kjøpes det matkuponger i butikker i Apokoronas. Disse blir fordelt etter akutt behov fra sosialavdelingen i Vrisses. En virkelig stor hjelp for de som trenger det aller aller mest.

Hva annet har dere fått hjelp til?

To familier med svært syke barn har oppfølging av spesialister i Chania. Men det krever at barna bringes dit for oppfølging og undersøkelser flere ganger i uken. Dette koster penger til bensin, noe familien ikke har. Her har vi fått på plass støttespillere som hver måned dekker totalt €100 slik at disse barna får den oppfølgingen de trenger.

To barn, som er inne i vårt hjelpeprogram, tok kontakt med sosialbyråd Niki Vrionaki. Klassen skulle på skoletur, men de hadde ikke penger til egenandel. Dette synes vi selvfølgelig var veldig trist, barn skal ikke utelukkes. Så med hjelp fra våre støttespillere, fikk vi dekket den egenandelen :-)

Det var et akutt behov for bleier for voksne. Innkjøpt i spesialbutikk,
-og vi hadde også anledning til å kjøpe en trykkavlastende madrass til en eldre dame med stort behov for dette.

-Og så nyttet vi anledningen til å overlevere en full bil med klær, varmt strikketøy og annet som var kommet fra Norge

Innkjøp av mat i Vrisses.
960 bokser melk, 400 kilo mel, 400 kg. diverse, pasta, 500 kilo linser og bønner, 300 kilo ris. Over to tonn med mat, fantastisk :-) I tillegg til 65 pakker med bleier til voksne og pleietrengende. Totalt 2042 Euro, alt donert fra våre fantastiske støttespillere.

26. oktober ble det overlevert en full bil med klær, sko, skolesaker, husholdningsartikler, medisinsk utstyr, briller og hjemmestrikkede tøfler til Social Supermarket i Nippos. Alt dette er fraktet hit til Kreta av fantastiske støttespillere i Norge og Sverige

3 barn, det yngste bare to år, sov på hjemmelagde madrasser. De hadde aldri hatt senger. Dette ønsket vi å gjøre noe med, så til jul i 2015 fikk vi kjøpt inn senger og levert disse ved hjelp av donasjoner fra Norge. Barna ble roligere, -og endelig sov de godt.

 

Kjære alle dere som støtter Hjelp Apokoronas på så mange måter.
Dere er unik hver og en av dere. Dere gjør en enorm forskjell for de ca 400 familiene vi hjelper hver eneste måned. Med mat, bleier, klær, matkuponger, møbler og lignende. 

Link til: Kalives Crete,

#ligge godt

#tenke på hverandre

-Og hva trenger dere hjelp til nå?

Kan noen bruke alle sine kontakter så vi kan få tak i hjertestarter tilgjengelig for alle i Kalives?

- Desperat behov for bleier for voksne.
- 10 familier har akkurat nå akkutt behov for hjelp. 

Det verste for et menneske må være å ikke kunne ha god hygiene.
Hjelp oss å hjelpe! 

Ca 100 mennesker har ikke vaskemuligheter av forskjellige grunner,- bla ikke strøm. ( Vaskemaskin ødelagt,-kanskje noen har??? )

 

En økonomisk buffer er  alltid viktig.
-Slik at det bl.a. er mulig å kjøpe inn bleier til barn og voksne, -som det er et akutt behov for hele tiden, - og bleier er veldig dyrt her nede.

 

Påsken.
Dette er den største høytiden i Hellas. Mange sitter uten det mest nødvendige allerede, men vi vil prøve å gjøre en forskjell.

Vi ber om hjelp så vi kan kjøpe mat, bleier til voksne og barn og endel andre matvarer relatert til påske. Alt vi ber om hjelp til er på bakgrunn av det Sosialarbeidere  melder inn som behov!

Vi håper du vil være med å støtte slik at alle de nesten 400 familiene som trenger hjelp kan få en fin høytidsfeiring. Dette betyr så uendelig mye for hver enkelt av dem. Bare å ha lys i prosesjonen gjør en forskjell.

Håper akkurat du er med å støtter.
Støtt via konto: 3632.55.06711 Hjelp Apokoronas
Vipps: 92264796 Bodil Hamre.


Skoleprosjektet vårt.
Skolene begynner i september og barna får ikke noe her ved skolestart, så vi trenger hjelp så alle kan glede seg til å begynne på skolen med sine blyanter, farger, bøker -og noen en skolesekk. -Det blir delt ut lister på må ha / -og bør ha av kontaktlærer.

-La sommerfuglene i magen være glade hos disse barna.
Vi kjøper inn kuponger slik at foreldre kan kjøpe det barna trenger til skolestart.
-Så mange mangler så mye. En forferdelig situasjon for foreldre. Ingen ønsker at deres barn skal mangle det elementære, så mange familier tar desperat kontakt med kommunen. De har en bønn om hjelp slik at barna får det de trenger. De har ikke mulighet til å finansiere dette selv. Vi har klart å hjelpe de siste årene og jeg ber dere. Støtt og hjelp som du kan, -så vi kan hjelpe videre.

#hjelpen er på vei

#matlevering

#glade hjelpere

Hvert bidrag teller for den som får dekket essensielle behov.

Ønsker du å støtte Hjelp Apokoronas?

Økonomisk støtte kan gis på:
Norsk bankkonto: 3632.55.06711 -Hjelp Apokoronas
Vips: 92264796 -Bodil Nora-Masine Hamre

Kontakt: bodil@kreta-dream.com
Pakker:
Bodil Hamre
Box 71 Kalives Apokoronas,
73003 Chania Creta,
Greece

Kirken har et lager åpent 3 dager i uken slik at folk kan komme å levere.
Kontakt Bodil på: bodil@kreta-dream.com
-for nærmere opplysninger om adresse (-og dager.)

Ønsker du å sende noe dit:
-om det er varme klær, utstyr, bleier, bamser, skolesaker, medisinsk utstyr, -eller annet, så er alt velkomment.

-Eller ta med deg noe når du reiser nedover på ferie.
-Med Norwegian koster det nå 200,- kr med en ekstra bagasje.

 
-Det som kommer inn vil uavkortet bli benyttet til de formålene som organisasjonen står for.