Vi leter alltid opp kirkene når vi er ute på tur, -og det gjorde vi her også

Kirken La Iglesia-fortaleza de la Asunción ligger i gamlebyen i La Vila Joiosa, -og er en fantastisk kirke.

#St.Marta i #LaVila

Kapellet Santa Marta, som er i barokkstil, -ble påbygget og dedikert til mirakelet om Santa Martas tårer.

Den hellige Marta som er La Vila Joiosa`s skytshelgen var søster av Lasarus og Maria fra den lille byen Betania ikke langt fra Jerusalem (Joh 11)

Santa Martas tårer


Las lágrimas de Santa Marta
Det sies at Santa Marta,- Villajoyosas skytshelgen med sin forbønn reddet Villajoyosa fra et piratangrep av berberiske pirater den 29 juli i 1538.

Under forsøket slo værgudene til med en spektakulær storm som førte til at elva Amadorio gikk over sine bredder og med det ødela Saracen-flåten som lå fortøyd i elvemunningen,- og reddet dermed Villajoyosa fra å bli angrepet.

Et århundre senere,-  8. mai 1653 begynte bildet av St. Marta å felle tårer under messen,- og hun gråt sammenlagt i to timer, - og akkurat i det Philip IV signerte et dokument som godkjente byggingen av Relleu demningen.

Dette er kjent som St. Martas tåremirakel. Og i 1753, på hundreårsdagen for mirakelet, ble man enige om at man deretter skulle feire "Moros y Cristianos" i La Vila.

Så den 24. til den 31 juli feirer landsbybefolkningen hvert år at de beseiret angrepet sommeren 1538. Feiringen "Moros y Cristianos" som er til ære for kommunens skytshelgen Santa Marta er kjent over hele Spania.

Sjøslaget, El Desembarco
Høydepunktet for festivalen er ved soloppgang 28. juli, klokken 05.00,-da mer enn 30 piratskip nærmer seg by-stranda. De “kristne” er da klare for å forsvare byen i et stort slag full av lys, ild og krutt rett på stranden i Villajoyosa.

#La_Iglesia-fortaleza_De_La_Asunción

Kirken ligger litt bortenfor sjokoladeutsalget til Valor,- på samme side av veien,- og er lett å få øye på.

Fakta om kirken:
Den gamle delen er en spansk middelalderkirke, - bygget med tydelig gotisk spor, - og forskjellige murer viser rester av romerske elementer.

En typisk festningskirke som man finner flere av på Middelhavskysten. Klokketårnet gir tilgang til vaktstien som går langs taket av kirken, -hvorfra man kan observere nettet av vakttårn rundt stedet.

Den opprinnelige bygningen som var ferdigstilt rundt 1558, er i katalansk gotisk stil. Den nåværende fasaden er fra 1700 - tallet,- og Kapellet Santa Marta ble lagt til i 1736.

 

La Iglesia-fortaleza de la Asunción

Da vi kom inn ble vi bergtatt av vakre utsmykninger,- og fantastiske kunstverk. Og vi møtte to nydelige spanske damer som arbeidet i kirken.

Det var de som fortalte oss om Las lágrimas de Santa Marta. Og vi måtte google og studere dette mer når vi kom hjem. For sånne historier er som "sukker til biene" for Wilma og Betty   😘


Er du i La Vila Joiosa anbefaler vi varmt et besøk i kirken

Klem fra Wilma og Betty

Reisebrev i fra Villajoyosa


Freidige Fruer
© copyright

Innholdet på sidene er kopibeskyttet, og kan kun deles med referanser tilbake til bloggen, om ikke noe annet er avtalt på forhånd.