"Blanke ark og fargestifter til"...

- hva slags farger skal vi male med i det nye året?

I jula i år ble mange av oss påminnet om hvor svart det kan bli for noen, -midt i blandt oss. At det er så svart at lyset ikke kan trenge igjennom,- mørkere kan det ikke bli!

Man mister evnen til å se, -famler etter fargestiftene, men finner de ikke... Da er det vi trenger hverandre som aller mest!! Har vi evnen til å virkelig se et annet menneske? Ser vi smerten i andres øyne? Hører vi igjennom ordene, mellom linjene"? Ser vi virkelig våre medmennesker, - våre medvandrere?

-Og når det gjelder oss selv, -sier vi som det er når vi ikke har det så bra? Klarer vi å be om hjelp?

#heihererjeg

Påminnelsen vi fikk i jula, -om at livet er så skjørt, -og at det kan være så vondt og vanskelig, får meg til å ønske ennå sterkere at vi skal prøve å se hverandre, -virkelig se hverandre og slutte å være redde for hverandre!

Tørre å be om hjelp, -tørre å si at man er redd og svak. Tørre å spørre en ekstra gang om hvordan våre medvandrere har det. -Det er ikke alltid vi har overskudd selv til å gå inn i en annens problemer,(- og det er helt greit ) -men vi kan varsle videre til noen som står personen nær,- eller til fagpersoner om vi mistenker at noen sliter veldig.

Vi er så redde for å "bry oss,"men det er stor forskjell på å bry seg om og å bry seg med.

Vi nærmer oss et nytt år, - la oss male med hvitt, for en ny start.La oss male med rødt for kjærligheten, - og la oss male med grønt for håpet.

Klem

Wilma og Betty

Det finnes mange telefontjenester og nettsider hvor du kan få råd, veiledning og noen å snakke med.

TRYKK deg inn her for en oversikt


Det lyser i mørketia, det er jul, -og det handler om kjærlighet.

Det handler om å gi hverandre tid,
-og om å gi seg selv tid.

-det handler om å lyse opp, -og lyse opp for hverandre.

Vi tenner tusen julelys, det stråler over jord... Dette er det største symbolet på det å være et lys for hverandre, - og det å være et lys for seg selv.

Vi kan lyse opp en liten time eller to for noen som trenger det, - og vi kan velge å hente fram de gode minnene for å lyse opp litt for oss selv. Hente fram håpet og gleden et øyeblikk eller to.

#lysoppvårverden

Uansett hvor mørkt det er i mørketia di, så finner du minner av lys inne i deg. Der de ligger sammen med håpet om bedre tider.

Uansett hvor travelt du har det, -finnes det tid til en liten stund med noen som trenger litt lys. Husk at,- et lite lys avgir mye varme.

Vi ønsker dere alle en fredelig juletid.

Wilma og Betty